5/3/09

Θα σε δω στο Party μας.....?

Παρότι η αρνητική διαφήμιση θεωρείται από τους περισσότερους ως το καλύτερο είδος διαφήμισης, με αφορμή, και φυσικά όχι αιτία, το επερχόμενο Party της Δ.Α.Π.-Ν.Δ.Φ.Κ. Οδοντιατρικής την Τετάρτη στο Hotel, θα αναφερθώ στα parties των παρατάξεων - κυρίως των κομματικών παρατάξεων -.

Από τις αρχές του Α' εξαμήνου διαπιστώσαμε έναν πρωτόγνωρο(για τα δεδομένα μας) κατακλυσμό αφισών για "φοιτητικά" πλην κομματικά parties σε γνωστά club της Θεσσαλονίκης και σε ορισμένες περιπτώσεις σε πανεπιστημιακούς χώρους που σε συνδυασμό με τα φυλλάδια που πετάνε στα πεζοδρόμια ,"άθελα" πάντοτε, τα στελέχη των παρατάξεων - παιδιά για τα θελήματα - ρυπαίνουν το ήδη ταλαιπωρημένο κέντρο και το χώρο του Πανεπιστημίου είτε αυτό είναι το Πανεπιστήμιο Μακεδονία είτε το Αριστοτέλειο.

Υπάρχουν 2 περιπτώσεις:

1)Να διεξάγεται σε ενδοπανεπιστημιακό χώρο


Στην περίπτωση της σχολής μας, μια και αυτή είναι που μας ενδιαφέρει, τέτοια parties διοργανώνει συνήθως η Ε.Α.Κ.Ο. στο φουαγιέ της Οδοντιατρικής με εξαιρετικά χαμηλή τιμή εισόδου που δεν έχει σχέση με την είσοδο στα parties των άλλων παρατάξεων. Βεβαίως, δεδομένου ότι δεν έχω βρεθεί σε party της Ε.Α.Κ.Ο. δε δύναμαι να έχω διαμορφωμένη γνώμη για τα τεκταινόμενα.

Όμως, για άλλες σχολές που διοργανώνουν parties σε χώρο του Πανεπιστημίου, μπορείτε να διαβάσετε σε άρθρο του καθηγητή του Πανεπιστημίου Μακεδονία Γ. Πιπερόπουλου, το οποίο θα βρείτε εδώ τι συμβαίνει συνήθως. Είναι εξωπραγματικά τα όσα περιγράφονται.

2)Σε χώρο εκτός πανεπιστημίου(συνήθως club)


Τα συγκεκριμένα parties έχουν φυσικά είσοδο που κυμαίνεται στα 10 ευρώ το άτομο(με ποτό αμφιβόλου ποιότητας και προέλευσης). Αν λοιπόν εξαιρέσουμε τα χρήματα που κερδίζουν οι ιδιοκτήτες των χώρων αυτών(όταν πρόκειται για club), προκύπτει η στοιχειώδης απορία για το πώς αξιοποιούνται τα χρήματα από τα καθαρά κέρδη που έχει η κομματική παράταξη(Δ.Α.Π. ή Π.Α.Σ.Π.).


- Η απάντηση είναι ξεκάθαρη:



Από αυτά τα χρήματα χρηματοδοτούνται οι κινήσεις των παρατάξεων μέσα στο πανεπιστήμιο είτε αυτές αποκαλούνται κεράσματα προς άγρα ψήφων στο 1ο έτος και στα υπόλοιπα έτη είτε πρόκειται για τις αφίσες που κατακλύζουν το 1ο υπόγειο της σχολής μας και χώρους σε άλλες πανεπιστημιακές σχολές ή ακόμα και τα φυλλάδια με τα SOS και θέματα που μοιράζονται την περίοδο της εξεταστικής. Φυσικά, για να μη γελιόμαστε, από εκεί αντλούνται και τα χρήματα για τις εξόδους των στελεχών.........


- Τι πρόκειται να δείτε σε ένα τέτοιο party?



Πέρα από τους γνωστούς φουσκωτούς στην πόρτα του club, στα ενδότερα θα δείτε τα "στελέχη" της παράταξης σε ρόλο δημοσίων σχέσεων, που κατευθύνουν τους φοιτητές των μικρότερων ετών στο χώρο-καναπέδες που αναλογεί στο κάθε έτος. Φυσικά, αρκετοί θα σας μιλήσουν για λόγους βελτίωσης της εικόνας-δημοφιλίας τους. Καθώς το party εξελίσσεται στη διάρκεια της βραδιάς, στο χώρο που αντιστοιχεί στο 1ο έτος, θα κάνουν την καθιερωμένη εμφάνισή τους, τα πρώτα μπουκάλια Jose Cuervo και αν το επιτρέπει και το στρίμωγμα, γιατί όχι και τα σφηνοπότηρα κερασμένα όλα από την παράταξη! Εσείς απλά πρέπει να φροντίσετε να κατεβάσετε όσο περισσότερο ποτό αντέχετε ή δεν αντέχετε! Στο τέλος της βραδιάς(γύρω στις 3.30), είναι πολύ πιθανό να ακούσετε και το σύνθημα της παράταξης ως επιστέγασμα μιας επιτυχημένης οικονομικά βραδιάς που θα δώσει ζωή στο ταμείο της παράταξης!

Αυτές τις μέρες πριν από ένα party, θα παρατηρήσετε και μεγάλη κινητικότητα στο facebook. Εκτός από την πρόσκληση στην εκδήλωση που πολλοί θα λάβετε(ανάμεσά τους κι εγώ), τα επίδοξα στελέχη του 1ου έτους και τα νεότερα του 2ου έτους, ανανεώνουν το status τους με πιο αγαπημένη και πολυχρησιμοποιημένη φράση: " Όλοι στο Party της παράταξής μας την τάδε ημερομηνία!"
Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για αυτούς να δείξουν(ειδικά οι πρωτοετείς-μελλοντικά στελέχη) πόσα άτομα μπορούν να προσκαλέσουν-φέρουν σε αυτές τις εκδηλώσεις ισχυροποιώντας τη θέση τους εντός της παράταξης! Φυσικά, όπου σταθείτε και βρεθείτε θα σας ρωτάει ο καθένας τους αν τελικά θα σε δει στο Party, γιατί δε σας βλέπουν ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ στη σχολή και τους έχετε λείψει!!!!!!!

Ωστόσο, όπως θα έχουν προσέξει οι πιο παρατηρητικοί, δεν είναι τυχαίο ότι αυτά τα parties γίνονται συνήθως καθημερινές με αγαπημένες μέρες την Τρίτη και την Τετάρτη. Είναι μια ευκαιρία να βγάλουν κέρδος οι καταστηματάρχες σε μια τυπικά "νεκρή", από άποψη κίνησης, μέρα υπό κανονικές συνθήκες και να γίνει ένα party που και πολλά κέρδη θα έχει(700 άτομα περίπου με 10 ευρώ το άτομο....), και θα τελειώσει μέχει τις 3.30 τη νύχτα εξαιτίας του περίφημου ωραρίου! Είναι λοιπόν μια καλοστημένη επιχείρηση που λειτουργεί εδώ και χρόνια, χωρίς την οποία οι παρατάξεις θα φυτοζωούσαν.
Όπως θα προσέξατε, δεν αναφέρθηκα στην ΠΚΣ, μια και στην καλύτερη των περιπτώσεων, θα πρέπει να συμβιβαστείτε με ρεμπέτικο γλέντι στη λέσχη των φοιτητών με αποζημίωση το άφθονο σουβλάκι και κρασί!

Κλείνοντας να σημειώσω πως έχω την περιέργεια τι προγραμματίζουν τα στελέχη της Δ.Α.Π. για την Τετάρτη το βράδυ μια και θα πρέπει όλοι να το συνδυάσουμε με τις επερχόμενες εκλογές του Α' έτους την Παρασκευή....! Total madness?

Αυτά προς το παρόν!Τα λέμε στα αμφιθέατρα από Δευτέρα!

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος10/3/09, 12:19 π.μ.

    Μικρή η απόσταση του άνωθεν απ την πραγματικότητα...Εντονη η χαρά μου για την ύπαρξη ατόμων στο 1ο έτος που αποδοκιμάζουν δημοσίως το ψηφοθηρικό επιστέγασμα του πετατειακού χαρακτήρα των Παρτυ.
    Ωστόσο προσοχή:Όσο λιγότερες ψήφους αγοράσουν τα σφηνάκια τόσο καλύτερη σχολή θα φτιάξουμε μελλοντικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή