1/4/09

Γενική Συνέλευση : Γράμμα από τον Mrpantelos

Καλησπέρα σε όλους!


Στον απόηχο της Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε χθες, έλαβα πριν λίγο αυτό το e-mail στο mailbox μου.


Ας δούμε λοιπόν τι γράφει ο mrpantelos:


Χαιρετώ τον foititisdent

Στη χθεσινή συνέλευση ο 1ης Πιλάλας Γιάννης εκπροσώπησε την Πρωτοβουλία Φοιτητών Οδοντιατρικής και κατέθεσε 3 προτάσεις για τη σταδιακή αλλαγή στη λειτουργία της σχολής...

Οι προτάσεις ήταν:

1)Να σταματήσει το πανηγυράκι με τις εγγραφές των 1ετών.

2)Να υπάρξει ισοκατανομή των χώρων στα τραπεζάκια ανάμεσα και σε ανεξάρτητες ομάδες που δε κατεβαίνουν στις εκλογές.

3)Να γίνει καταστατική συνέλευση πριν τις εκλογές για να αλλάξει η λειτουργία του συλλόγου φοιτητών.

Η επίθεση που δέχτηκε από τις κομματικές παρατάξεις ήταν σφοδρή… Οι ερωτήσεις, όπως θα δούμε ή παρερμήνευαν όσα έλεγε ή ήταν άσχετες μόνο και μόνο για να τον μειώσουν ή να του επιτεθούν…. Τον διέκοψαν την ώρα που μιλούσε πάνω από 20 φορές με πολύ άσχημο τρόπο...

Επειδή το site αφορά το 1ο έτος νομίζω ότι σας αφορά καθώς θα πρέπει να υπάρξει αλληλεγγύη στο συνάδελφο που δέχεται και θα δεχτεί επίθεση επειδή θέλει να δει τη σχολή με διαφορετικό μάτι...Επίσης, καλό είναι να ξέρουν τι γίνεται στις συνελεύσεις και όσοι δεν έρχονται… Αν ερχόταν περισσότεροι φοιτητές και όχι μόνο παραταξιακοί η εικόνα της σχολής θα ήταν σήμερα πολύ διαφορετική.

Το κομμάτι που ακολουθεί αναφέρει σχεδόν αυτούσιες τις ερωτήσεις που πραγματοποιήθηκαν στη γενική συνέλευση προς το συνάδελφο Γιάννη. (Οι παρενθέσεις είναι δικά μου σχόλια ή άλλα γεγονότα)

Δείτε πόσο άσχετες και προπαγανδιστικές είναι οι ερωτήσεις που του έκαναν (που επαναλαμβάνονταν φυσικά):

ΔΑΠ

1η ερώτηση: Οι φοιτητές δεν έχουν κρίση να αντισταθούν στον παραταξιακό που τον εγγράφει στη σχολή?

ΠΑΣΠ

2η ερώτηση: Τα παιδιά δεν έχουν κρίση να αντισταθούν στον παραταξιακό που τους εγγράφει στη σχολή? Τα παιδιά (παραταξιακοί) ζητούν αντάλλαγμα?

Γιατί είσαι υπέρ της κατάργησης των παρατάξεων και ποια είναι η πρόταση σου όταν εννοείς ισονομία στους χώρους των φοιτητών? (ποτέ κανείς δε μίλησε για κατάργηση παρατάξεων).

ΠΑΣΠ

3η ερώτηση: Ποιος σε εμποδίζει να εκφραστείς στη σχολή?

Οι παρατάξεις αντιμάχονται γιατί έχουν προσωπικά συμφέροντα η ιδεολογικές διαφορές?

Αυτά που θέλεις να αλλάξεις στο καταστατικό είναι το ταμείο και η εκλογική διαδικασία?

Παρόλο που το καταστατικό στο άρθρο 19 επιτρέπει να κατέβει κάποιος ανεξάρτητος γιατί εσύ θέλεις να το αλλάξεις (αλλά άμα δεν εκλεχθεί..Τι να κάνουμε?...Ειπώθηκε μετά από την ΠΑΣΠ)? Να αλλάξουμε και το σύνταγμα?

ΠΑΣΠ

4η ερώτηση: Επειδή είσαι 1ετής και δεν τα ξέρεις καλά ….Αν ένας φοιτητής μαζέψει 26 σταυρούς μόνος του μπορεί να βγει..(ενάντια στους 40 υποψηφίους της ΔΑΠ)

Είσαι κατά της συλλογικότητας μέσω των παρατάξεων? Θες οι συνδικαλιστές να είναι διάττοντες αστέρες?

ΔΑΠ

Όταν σε γράφαμε στη σχολή σε πιέζαμε? Δεν σου είπαμε ότι είμαστε μέλη της ΔΑΠ?

ΕΑΚΟ

Όλοι αυτοί που βοηθούν για τις εγγραφές των 1ετών για τη ψυχή της μάνας τους το κάνουν?

Όταν κυκλοφορούν φυλλάδια από την ΟΝΝΕΔ με οδηγίες για τις εγγραφές των 1ετών , τότε τι μας κοροϊδεύετε? (ΔΑΠ τρελαίνεται και μάλιστα μέλος του προεδρείου ουρλιάζει χτυπώντας το χέρι στο προεδρείο).

ΔΑΠ

Είσαι 1ο έτος και δεν έχεις εμπειρία… Οι συνελεύσεις μας είναι από τις πιο ήρεμες. Είδες κάποια κοκορομαχία στη σχολή? (σταματά ο Τόλης και λέει πίσω...ΘΑ ΤΟ ΒΟΥΛΩΣΕΤΕ?)

ΕΑΚΟ

Νιώθεις το πολεμικό κλίμα που υπάρχει στη σχολή και τον ανταγωνισμό για ψήφους…. Νιώθεις ότι η κατάσταση μπορεί να αλλάξει?

ΠΑΣΠ

Οι φοιτητές δεν έχουν κρίση έτσι ώστε να λένε όχι στην εγγραφή, όχι στα κεράσματα, όχι στα sos?(αφού αισθάνεστε ενοχές που το κάνετε όπως είπε και ένας από την ΠΑΣΠ… Τότε γιατί το κάνετε?)

ΠΑΣΠ

Επειδή είσαι 1ετής…Ρώτα αυτούς που σε ενημέρωσαν , γνωρίζεις για τη δράση της ΠΑΣΠ για το νόμο πλαίσιο? Για τη δράση της ΠΑΣΠ στη σχολή? Για τη δράση της ΠΑΣΠ στα νοσήλεια? Επειδή είσαι νέος, έλα στη βάση μας να μάθεις (!!!)

ΔΑΠ

Το θεωρείς ΗΘΙΚΟ μέλη της πρωτοβουλίας να κατέβουν το ΜΑΙΟ στις εκλογές?(!!!!)

ΠΚΣ (ιατρικής) προς το Γιάννη

Είστε φασίστες , στοχεύετε στην κατάργηση του ασύλου, στο σπίτι σας έχετε Φώτο του Χίτλερ… κ.α (τον χειροκρότησε η ΔΑΠ!!!!!).

2 σχόλια:

  1. Επειδή το θέμα αφορά εμένα,εγώ από τη θέση μου έδειξα πως οποιαδήποτε ερώτηση είναι ευπρόσδεκτη. Ωστόσο, οι επαναλήψεις είχαν σκοπιμότητα και αλλοίωναν τα λεγόμενά μου. Δεν πειράζει, στην κρίση των όσων άκουσαν τις απαντήσεις μου βρίσκεται τώρα το θέμα. Χαίρομαι πολύ που μια ανεξάρτητη κίνηση έκανε τέτοια αίσθηση. Ελπίζω να συνεχίσει πιο δυναμικά και να συμμετέχουν φοιτητές από όλους τους χώρους ανεξαρτήτως παράταξης που ψηφίζουν. Δε θα μπω στη διαδικασία να κατηγορήσω άλλους για τα όσα έγιναν. Πιστεύω πως όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε τις αλλαγές που είναι σημαντικές για τη σχολή και όχι διασπασμένοι πίσω από χρώματα.Και επαναλαμβάνω ώσπου να το χωνέψουν και να το ακούσουν όλοι, ότι δεν επιθυμεί κανείς μέσα στην πρωτοβουλία την κατάργηση των παρατάξεων.......Πόσο δύσκολη είναι η κατανόηση αυτής της φράσης από άτομα που έχουν κριτική σκέψη?

    Γιαυτό και οι προσπάθειες συνεχίζονται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος3/4/09, 1:49 μ.μ.

    Ειναι απαραδεκτο το σχολιο του φοιτητη της ιατρικης απ' την ΠΚΣ, περι προσπαθειας απ' το μερος της πρωτοβουλιας καταργησης του ασυλου και περι φασιστικων ιδεων......
    Ποσο φασιστικο ειναι πια να ζητας αμεση δημοκρατια στο πανεπιστημιο και την απελευθερωση του απο κομματικα συμφεροντα και σκοπιμοτητες που αντι να προωθουν το συλλογικο καλο ολων των φοιτητων εξυπηρετουν ιδιοτελη συμφεροντα (καθηγητων, συνδικαλιστων, εκδοτικων οικων, του κερδους και του κεφαλαιου γενικοτερα)????
    Επισης ποιος ειναι ο ρολος του ασυλου?
    Να περιφρουρει την ελευθερη διακινηση ιδεων στο πανεπιστημιο χωρις λογοκρισια και να προστατευει τους αγωνιζομενους φοιτητες απ' τις δυναμεις καταστολης ή να προστατευει τα κομματα και τους συνδικαλιστες τους, που πολλες φορες ερχονται ακομα και να παιξουν το παιχνιδακι της ασφαλειας στο πανεπιστημιο..???
    Κανεις δεν σε εμποδιζει να ερθεις να προπαγανδισεις τις ιδεες και να οργανωσεις τη δραση σου στο πανεπιστημιο αν αλλαξει το καταστατικο..Κανεις δε ζητησε την καταργηση παραταξεων.
    Οσο για τη στηριξη απο τη ΔΑΠ τι να πω?...
    Τελικα οι καλοι φιλοι στα δυσκολα φαινονται...
    Η σταση που κρατησε η ΠΑΣΠ ειναι για γελια οποτε καλυτερα να μην επεκταθουμε.
    Ας βγαλουμε τις παρωπιδες ολοι μας και ας ορθωσουμε αναστημα σε ο,τι θιγει τα δικαιωματα μας. Και επιτελους λιγη συναδελφικη αλληλεγγυη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή