5/6/09

Εκλογές εκλογές, παντού εκλογές!

Καλησπέρα σε όλους!


Ήδη στο Facebook ξεκίνησαν οι εν τω ψηφοδέλτιω ΔΑΠίτες να δηλώνουν πως θα παρευρεθούν στην "εκδήλωση" των ευρωεκλογών!Πότε θα μάθουν ότι οι εκλογές(φοιτητικές, ευρωπαϊκές, εθνικές, δημοτικές) δεν είναι μια εκδήλωση-παρτάκι, αλλά ένα κορυφαίο γεγονός της Δημοκρατίας μας και ως τέτοιο πρέπει να το αντιμετωπίζουμε?
Οι προεκλογικές ομιλίες των αρχηγών ΠΑ.ΣΟ.Κ. και Νέας Δημοκρατίας ολοκληρωθήκαν στην Πλατεία Αριστοτέλους έστω και με αντιξοότητες. Αλήθεια, οι αυτόνομοι ΠΑΣΠίτες πήγαν στην ομιλία Παπανδρέου?Ή η περίφημη αυτονομία τους,αν όχι ανεξαρτησία τους, τους προκάλεσε σύγχυση? Για τους ΔΑΠίτες δεν ανησυχώ, υπάρχουν αρκετοί πωρωμένοι που το δηλώνουν μέχρι και στο Internet. Πήγαν, φώναξαν τα συνθήματά τους(σιγά μην ακούγαν τι είπε ο πρωθυπουργός) και πωρώθηκαν περισσότερο. Και εις ανώτερα!
Με τις ευρωεκλογές να είναι μια ανάσα μακριά και τις παραλίες λιγότερο με τέτοιες ζέστες, καλούμαστε κι εμείς στις 18 Ιουνίου του σωτήριου έτους 2009 να επιλέξουμε τον υποψήφιο που προτιμούμε να τεθεί επικεφαλής της Οδοντιατρικής σχολής Α.Π.Θ. στο αξίωμα του Προέδρου.

Οι επίσημοι υποψήφιοι είναι 2:
Αντώνης Κωνσταντινίδης Διευθυντής της κλινικής της Περιοδοντολογίας που διεκδικεί τη θέση.
Κώστας Αντωνιάδης
καθηγητής Γναθοχειρουργικής που επιθυμεί να ανανεώσει τη θητεία του.
Πολλοί αναμένουν και τρίτη υποψηφιότητα εντός των επόμενων ημερών, αλλά δε θέλω να ασχοληθώ με τη φημολογία.
Μες στην προηγούμενη εβδομάδα, διεξήχθησαν και στη σχολή ομιλίες των υποψηφίων χωρίς φυσικά το πάθος και την ένταση των μεγάλων αρχηγών. Στη μεν ομιλία του κ. Κωνσταντινίδη έδωσαν δυναμικό παρόν(όσο μπορούσαν δηλαδή) τα στελέχη της ΠΑΣΠ, στη δε ομιλία του κ. Αντωνιάδη ήρθαν σχεδόν και οι 49 υποψήφιοι της ΔΑΠ. Μπράβο παιδιά, καταλάβαμε ποιον θα στηρίξετε ο καθένας. Από πλευράς ΕΑΚΟ ελάχιστα άτομα παρευρέθησαν και στις 2 συζητήσεις, ενώ η ΠΚΣ δεν μπήκε καν στον κόπο(ούτε τα στελέχη της Ιατρικής!). Τέλος, από το Συνδυασμό Πρωτοετών ένα άτομο πήγε στην εκδήλωση του κ. Αντωνιάδη, ενώ στη συγκέντρωση του κ. Κωνσταντινίδη έδειξαν πλήρη αδιαφορία.


Τα μειονεκτήματα των συγκεκριμένων εκλογών είναι πασιφανή.

Βρίσκονται μεσούσης της εξεταστικής και μάλιστα σε ημέρα προφορικών εξετάσεων της Ανατομικής ΙΙΙ και πριν τη γραπτή εξέτασή της . Βεβαίως, αυτό είναι αμέλεια(?) του νομοθέτη που όρισε τις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου τμήματος ή κοσμήτορα να διεξάγονται μέσα στον Ιούνιο.
Με ποια κριτήρια ή κίνητρο να προσέλθουν οι φοιτητές των μικρότερων ετών να ψηφίσουν στις προεδρικές εκλογές όταν δεν έχουν δει την κατάσταση που επικρατεί στις κλινικές? Φέτος, έγιναν αρκετές αλλαγές στην εξωτερική εμφάνιση της σχολής. Ωστόσο, είναι αρκετό ένα βάψιμο να πείσει τους φοιτητές να ψηφίσουν κάποιον από τους υποψηφίους?
Να σημειώσω πως δεν αναφέρομαι στους φοιτητές που ανήκουν σε παρατάξεις, καθώς αυτοί είναι αναμενόμενο να ακολουθήσουν τις εντολές - προτροπές των μεγαλύτερων στελεχών και να ψηφίσουν στα τυφλά εξυπηρετώντας συνειδητά ή ασυνείδητα συμφέροντα άλλων.
Νομίζω πως το γεγονός ότι η προσέλευση στις συζητήσεις των υποψηφίων ήταν τραγικά μικρή, όπως διάβασα και στο Dentnews, δείχνει ότι οι φοιτητές δεν είναι πλήρως ενημερωμένοι για το τι πρόκειται να συμβεί στις 18 Ιουνίου ή προτιμούν το διάβασμα για την εξεταστική από την ψήφο στις συγκεκριμένες εκλογές(αντίστοιχο του διλήμματος εκλογές ή παραλία)!

ΥΓ1: Γιατί μίλησε μόνο ο Tolis στη δεξίωση για την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 50 χρόνια της σχολής ως εκπρόσωπος φοιτητών?

ΥΓ2: Η επόμενη εκδήλωση θα γίνει κοντά στα σύνορα, ώστε να έρθει λιγότερος κόσμος?

ΥΓ3:
Θα πάρει κανένας φοιτητής εκ των παρατάξεων τηλέφωνο τη μέρα των προεδρικών εκλογών σε συμφοιτητές του για να έρθουν να ψηφίσουν?

ΥΓ4: Στα πόσα σβησμένα posts στο forum της ΔΑΠ, παραδέχονται οι υπεύθυνοι για τη λειτουργία του, ότι η ελευθερία λόγου δεν είναι ανεκτή????


Καλό τριήμερο και να μας φωτίσει το Άγιο Πνεύμα στην εξεταστική!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου