14/4/09

The road to elections!

Αγαπητοί ψηφοφόροι - αναγνώστες - συνάδελφοι(η προτεραιότητα στη σειρά προσφώνησης δεν είναι τυχαία!),


Διανύουμε την πρώτη εβδομάδα των εορτών του Πάσχα και όσο περνάει ο καιρός, μαζί με τη θερμοκρασία, θα ανεβαίνει και το θερμόμετρο στον προεκλογικό αγώνα των παρατάξεων της σχολής μας! Μην ξεχνάτε, κοντοζυγώνει η κρίσιμη ώρα της 13ης Μαΐου!
Άλλωστε,ποιο μέλος της ΔΑΠ δε θα ήθελε να επαναληφθεί ο περσινός θρίαμβος ή και να ανοίξει περισσότερο η.........διαφορά?
Ή ποιος ΠΑΣΠίτης δε θα επιθυμούσε διακαώς να κλείσει η ψαλίδα μεταξύ της παραταξιακής τους ανυπαρξίας και της αγκάλης του γαλάζιου πουλιού?
Στην Ε.Α.Κ.Ο. σίγουρα ελπίζουν να πιάσουν τα 100(μετά και τα γεγονότα της τελευταίας Γ.Σ. είναι εφικτός στόχος, είναι η αλήθεια).
Αντίθετα, η ΠΚΣ ζει και αναπνέει για τη στιγμή που θα επιτραπεί στα μέλη της από την Ιατρική να ψηφίσουν και στη σχολή μας(τιμής ένεκεν) για τις άπειρες ώρες που ξοδέψαν από τη ζωή τους στο τραπεζάκι της Οδοντιατρικής(όταν δεν ενημερώναν τους πρωτοετείς για το Ριζο-σπάστη και την ΚΝΕ).
Τέλος, το ΑΡ.ΕΝ., ελπίζει σε ψήφους διαμαρτυρίας-έριξα κατά λάθος το δικό σας και τώρα δεν αλλάζει-.

Όμως, ας δούμε κυρίως τους συσχετισμούς που διαμορφώνονται στο 1ο έτος που είναι και το σημείο αναφοράς!

Το 1ο έτος έχει την εξής ιδιομορφία:

Η ΔΑΠ επενδύει πάρα πολλά στην άντληση ψήφων από το 1ο έτος, γιατί εξασφαλίζει σε μεγάλο ποσοστό και μια ενδεχόμενη πλειοψηφία στο ΔΣ(αν όχι αυτοδυναμία). Αυτό φαίνεται από την 1η μέρα(εγγραφές,κεράσματα,SOSάκια,συνεχής επίβλεψη των πρωτοετών).
Τα περισσότερα άτομα ψηφίζουν με βάση την παρέα και τα άτομα που τους είναι γνωστά και όχι ποιος είναι περισσότερο ικανός και άξιος να βοηθήσει στα προβλήματά τους. Έτσι λοιπόν, κάθε παρέα και υποψήφιος για να πάρουμε τα μέγιστα! Βλέπετε, γιατί τα παιδιά που μόλις μπήκαν να νοιαστούν για τη μη λειτουργική έδρα του 4ου και 5ου έτους ή την αλλαγή του προγράμματος σπουδών? Αναλαμβάνουν άλλοι για αυτό με χρέωση μόνο μία ψήφο(λογική τιμή, έτσι?)! Στα επόμενα έτη όμως, αυτοί οι συσχετισμοί διαφοροποιούνται....

Στο φετινό 1ο έτος, η ΔΑΠ αναμένεται να κάνει περίπατο και να σαρώσει τα πάντα στο πέρασμά της. Όχι τόσο εξαιτίας της ικανότητας και επιδεξιότητας των αναμενόμενων από όλους υποψηφίων της(ήδη κυκλοφορούν πετυχημένα ανέκδοτα για μερικούς και μερικές), αλλά περισσότερο επειδή δεν υπάρχει το λεγόμενο και αντίπαλον δέος.
Η ΠΑΣΠ θεωρείται πως δεν έχει υποψήφιο ακόμα(η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν εκδηλώνεται υπέρ της), γεγονός που "τρομάζει" τους ΔΑΠίτες και θεωρούν ότι πρόκειται για κάποιο υποχθόνιο και κακόβουλο σχέδιο του ΤΡΕ καλλιεργώντας ένα κλίμα τρόμου και ανησυχίας. Λέτε τελικά να της πάρει τις εκλογές του 1ου έτους ο ατιμούλης λίγο πριν πάρει και το πολυπόθητο πτυχίο? Προς το παρόν πιο πιθανό είναι να πάρει το βραβείο του πιο αστείου συνδικαλιστή στη δημοσκόπηση της Odontofreneia, όπου και προηγείται ΑΝΕΤΑ!!!!
Η Ε.Α.Κ.Ο. στο 1ο έτος δεν έχει και αυτή υποψήφιο, αλλά αυτό δε φαίνεται να ανησυχεί τόσο τη ΔΑΠ.
ΠΚΣ
και ΑΡ.ΕΝ. μάλλον με την όρεξη θα μείνουν.


Πάντως, μην απορήσετε αν καθώς πλησιάζουμε στις εκλογές, οι ΔΑΠίτες κατεβάσουν τα κεφάλια και σαν άλλες χήρες που κλαίνε το νεκρό, οδύρονται πως οι εκλογές είναι χαμένες. Είναι μια παμπάλαια τακτική που βασίζεται στην επίκληση στο συναίσθημα....Έτσι, ξεσκίζονται στα τηλέφωνα και έρχονται όσο περισσότεροι φίλοι και γνωστοί να ψηφίσουν.....


Καλές γιορτές σε όλους!

Και όταν επιστρέψουμε, τα λέμε στα αμφιθέατρα!

3 σχόλια:

  1. ΤΟΛΗΣ ΚΩΣΤΑΣ15/4/09, 2:10 π.μ.

    Πω, πω...
    Πόσα πολλά ξέρεις...
    Τι έτος είπαμε ότι είσαι???
    1ο??
    Μπα δεν νομίζω, τουλάχιστον πτυχίο, μην σου πω ότι έχεις αποφοιτήσει κιόλας..
    Παντως δεν είναισωστό μέσω της ανωνυμίας σου να εκτοξεύεις προσβλητικά λόγια για τους συμφοιτητές σου ή για τους μελλοντικούς σου συναδέλφους(γιατί όπως προείπα μάλλον απόφοιτος είσαι..).
    Και εννοείται, δεν πιάνεις στο στόμα σου την ΕΑΚΟ..

    Σούβλισε τον οβελία, και άσε την εκλογολογία...\
    Εκεί μπορεί να τα καταφέρνεις καλύτερα.

    Τόλης Κώστας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για την ΕΑΚΟ τι να πω Τόλη? Είπα: Δεν έχει υποψήφιο. Πλησίασε τους πρωτοετείς για να την πιάσω στο στόμα μου?
    Πες μου έστω κι ένα σημείο που μιλάω επί προσωπικού στο blog. Μάλλον δεν υπάρχει τέτοιο. Κι αυτό για να πέφτουν στο κενό υποδείξεις του τύπου "προσβλητικά λόγια". Εκτός αν θίγεσαι, οπότε έχεις και τη μύγα. Όσον αφορά την ηλικία μου, ο καιρός θα δείξει...Μην προκαταβάλλεις γεγονότα.
    Στο σούβλισμα πάντως,είμαι expert.Όχι μόνο αρνιών.....Και ο νοών νοείτω!

    Άντε καλές γιορτές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εκ των υστέρων πάντως, να σε ευχαριστήσω, γιατί θεωρώντας με τελειόφοιτο αν όχι απόφοιτο, όπως λες, επιβεβαιώνεις τα όσα λέω(σαν πράγματα που τα έχω δει και τα έχω ζήσει τόσα χρόνια). Κάτι τέτοιο από το στόμα του υπεύθυνου της ΔΑΠ δεν είναι λίγο.

    Υπεύθυνα,
    Πρωτοετής φοιτητής

    ΑπάντησηΔιαγραφή