11/5/09

2 ημέρες πριν τις εκλογές......

Καλησπέρα σε όλους!

Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει που λέει και το γνωστό άσμα....Και φυσικά μιλάμε για τις εκλογές της 13ης Μαΐου!

Θα επιχειρήσω λοιπόν να κάνω μερικές προβλέψεις για την έκβαση του αποτελέσματος στο 1ο έτος:

Παραδοσιακά, το 1ο έτος έχει ορισμένες ιδιομορφίες σε σχέση με τα υπόλοιπα. Οι 3 κομματικές παρατάξεις(Π.Α.Σ.Π. και Δ.Α.Π. και η Π.Κ.Σ. αποτυχημένα όμως) από τις εγγραφές ακόμα, προσπαθούν να επενδύσουν στο συγκεκριμένο έτος, καθώς αποτελεί μια μεγάλη δεξαμενή ψήφων.
Οι τρόποι γνωστοί: SOS, κεράσματα, υπόνοιες προς τους πρωτοετείς ότι το συμφέρον σας είναι εδώ και θα βολευτείτε, άφθονο αλκοόλ και ψυχολογική πίεση οδηγούν ορισμένους να γοητεύτουν από το γαλάζιο πουλί ή τη σφιγμένη γροθιά και να γίνουν οι νέοι ΔΑΠίτες και ΠΑΣΠίτες. Στη σχολή μας, το γαρύφαλλο δεν έχει τόσο καλή μυρωδιά, όπως σε άλλες....
Όνειρο και απώτερος στόχος:
Η θέση του υπευθύνου και του γραμματέα αντίστοιχα. Κοινώς, το "δικαίωμα" παρουσίασης πλαισίου στη συνέλευση και του αξιώματος του Γενικού Δερβέναγα στο Α' υπόγειο της σχολής. Τα άτομα που απαρτίζουν το εκάστοτε 1ο έτος συνήθως νιώθουν μια "υποχρέωση" προς τους μεγάλους(μόνο στην παραπολιτική και στους ψιθύρους, γιατί στην παραγωγή λόγου και ιδεών είναι μικροσκοπικοί) συνδικαλιστές της σχολής μας, μετά τις τόσες παροχές και την προσφερθείσα ψυχαγωγία, και την αφόρητη πίεση του προεκλογικού καφέ των τελευταίων αυτών ημερών(ίσως γι' αυτό τα νεύρα ορισμένων είναι σαν τεντωμένο κορδόνι) ενδίδουν και τουλάχιστον ισχυρίζονται πως θα ψηφίσουν Δ.Α.Π. ή Π.Α.Σ.Π.. Ακόμα, καταλυτική είναι η δράση του παράγοντα παρέα, καθώς αρκετοί θεωρούν τους επίδοξους συνδικαλιστές φίλους τους αρκετά ικανούς να λύσουν τα μελλοντικά προβλήματά τους......Δυστυχώς, πλανώνται πλάνην οικτρά στην πλειοψηφία των περιπτώσεων.
Φέτος όμως, τα συνηθισμένα(ή το κατεστημένο) έρχεται να ταράξει ο νέος συνδυασμός που κατεβαίνει στις εκλογές και εστιάζει κυρίως στο 1ο έτος. Στις υπάρχουσες ιδιομορφίες προστίθεται ακόμα μία και όλες μαζί δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα!

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της τελευταίας εβδομάδας, το ψηφοδέλτιο της Δ.Α.Π. 1ου έτους αναμένεται πλήρες(7 για την επιτροπή έτους, 1 για το Διοικητικό Συμβούλιο, 1 για τη Γενική Συνέλευση Τμήματος).
Σε αντίθετο μήκος κύματος κινείται το ψηφοδέλτιο της Π.Α.Σ.Π., που αναμένεται να έχει μόλις 1 ή 2 υποψηφίους με το ζόρι, μόνο και μόνο για να μη σημειωθεί αρνητικό ρεκόρ συμμετοχής! Εναγωνίως αναζητείται υποψήφιος! Φήμες ότι ο γραμματέας της Π.Α.Σ.Π. κυνηγάει με το τουφέκι τους πρωτοετείς κρίνονται αναληθείς....
Η Ε.Α.Κ.Ο. δεν αναμένεται να έχει υποψήφιο, πράγμα λογικό, αν αναλογιστεί κανείς πως υπάρχει ήδη ο Συνδυασμός στο 1ο έτος και τα άτομα που θα ψήφιζαν την Ε.Α.Κ.Ο., θα μοιράζονταν στα 2, με αποτέλεσμα να χάσουν αμφότεροι.
Η Π.Κ.Σ. δεν έχει υποψήφιο αν και οι κοπέλες, που καθημερινά έρχονται από την Ιατρική,(τις πληρώνει κανείς?), προσπάθησαν να πρήζουν σχεδόν όλους τους πρωτοετείς. Και τα κατάφεραν!
Τέλος, ο Συνδυασμός Πρωτοετών Φοιτητών Οδοντιατρικής(Σ.Π.Φ.Ο.?) αναμένεται να έχει 5 υποψηφίους συνολικά για την Επιτροπή Έτους, Δ.Σ. και Γ.Σ. με άγνωστο τρόπο κατανομής των ονομάτων σε κάθε όργανο.

Την Τρίτη το βράδυ θα γνωρίζουμε όμως.....

Οι παράγοντες που θα επηρεάσουν το εκλογικό αποτέλεσμα στο 1ο έτος είναι πολλοί:

1)Καιρός

Όσο αστείο κι αν ακούγεται, οι συνδικαλιστές στη σχολή μας, πρέπει να έχουν ελέγξει πολλές φορές το δελτίο καιρού(είτε της Πετρούλας είτε του Αρναούτογλου), καθώς μια πιθανή βροχόπτωση δε θα οδηγήσει τους ψηφοφόρους να προσέλθουν στην κάλπη σαν άλλα σαλιγκάρια που εμφανίζονται μετά τις βροχές! Και ιδιαίτερα τους 1ετείς που δεν είναι τόσο τρελοί fan των παρατάξεων και των εκλογών.

2)Προσέλευση

Η μικρή προσέλευση λογικά, θα ευνοήσει τη Δ.Α.Π., καθώς, όπως όλοι γνωρίζουμε, οι υποψήφιοι τους εκείνη τη μέρα θα είναι καλό να έχουν Hands-free ή Bluetooth για να μην πάθουν τίποτα τα εγκεφαλικά τους κύτταρα από τα πολλά τηλέφωνα που θα πάρουν στις παρέες τους για να τους στηρίξουν με ένα ακόμα ψηφοδέλτιο στην κάλπη. Αντίθετα, η μεγάλη προσέλευση θα εξισορροπήσει τα πράγματα μεταξύ των αντιπάλων οδηγώντας σε μια καταμέτρηση που θα σπάσουν καρδιές!

3)Γκάφες της τελευταίας στιγμής


Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η προσπάθεια hacking του Dentnews.net από ΔΑΠίτες, οι οποίοι πιθανότατα έχουν πρόσβαση σε όλους τους κωδικούς των μελών του forum της Δ.Α.Π.. Πέρσι ήταν οι λίστες της Π.Α.Σ.Π., φέτος αυτό.

Και ακόμα έχουμε μια μέρα....

4)Συμπεριφορά των υποψηφίων


Η αφόρητη πίεση προς τους ψηφοφόρους, ιδίως τις τελευταίες μέρες, είναι πιθανό ορισμένες φορές να οδηγήσει στο αντίθετο αποτέλεσμα(από το επιθυμητό) και να υπάρξει στην κάλπη το λεγόμενο και "μαύρισμα"(ουδεμία σχέση με το solarium!).

Λέτε να έχουμε τέτοια εξέλιξη??

Τέλος, σημαντικό ρόλο παίζει το ότι η ψήφος είναι μυστική και τα όποια κόλπα των ΔΑΠιτών(μπαίνουμε και ψηφίζουμε ταυτόχρονα με τους αναποφάσιστους) δεν έχουν την προσδοκώμενη επίδραση!


Περισσότερα νέα αύριο! Τα λέμε στη σχολή, γιατί εκεί κινούνται οι εξελίξεις αυτές τις μέρες!

12 σχόλια:

  1. "Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η προσπάθεια hacking του Dentnews.net από ΔΑΠίτες, οι οποίοι πιθανότατα έχουν πρόσβαση σε όλους τους κωδικούς των μελών του forum της Δ.Α.Π.. Πέρσι ήταν οι λίστες της Π.Α.Σ.Π., φέτος αυτό."Θα μπορούσες να μου πεις που το στηρίζεις αυτό; Γιατί όπως αποδεικνύεται εκτός από πρήχτης είσαι και ψεύτης...

    (Αν αναρωτίεσαι γιατί είσαι πρήχτης το ξέρουν και πολλοί άλλοι εκτός από εμένα. Όλοι αυτοί που έπρηζες εσύ το Σάββατο μετά τα μεσάνυχτα στο msn να σε ψηφίσουν σαν "ανεξάρτητο")

    Επίσης, αν μου σβήσεις το post θα συνεχίζω να το δημοσιεύω μέχρι να σε πρήξω εγώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι αποδείξεις στο dentnews.net φίλε μου. Αυτό αρκεί!

    Χαχαχαχαχαχαχα,μα ποιος είμαι?Εγώ δε συνδικαλίζομαι. Προτιμώ την ανωνυμία μου.

    Δεν πειράζει όμως, με εξυπηρετεί το γεγονός ότι θεωρείς πως είμαι κάποιος άλλος. Αυτό σημαίνει ότι τα νερά είναι θολωμένα τόσο, ώστε να ψάχνεσαι για καιρό ακόμα με τους φίλους σου!
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν μπορούσα να φτιάξω και εγώ ένα screenshot στο οποίο θα έγραφε ότι ήθελα (φαντάζομαι ο κολλητός σου o dentnews μπορεί να το κάνει) και μετά το χρησιμοποιούσα σαν απόδειξη θα με κράζατε, όπως έκραξε πέρυσι ο ίδιος ο dentnews την πασπ όταν δημοσίευσε κάτι αρχεία της πασπ στο internet (παλιά ιστορία που όμως αν το ψάξεις θα δεις ότι λέω αλήθεια). Επίσης ξέρεις καλά πως αν ήμουνα πασπίτης θα την χρησιμοποιούσα αυτήν την φράση (eakonews) για να ¨θολώσω τα νερά¨ όπως σ' αρέσει και εσένα να κάνεις.

    Τώρα όμως ότι και να λέμε είναι απλά παρελθόν. Αποδείχθηκε ότι κανένας εακοσυνδυασμός δεν είναι ικανός να σταματήσει την πορεία της πρωτοπόρας παράταξης.

    Ένας χρόνος μας χωρίζει από τα κλειδιά της σχολής.
    Γιατί το τρένο πίσω δεν γυρνά. Τσαφ τσουφ τσαφ τσουφ τσαφ τσουφ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κάνε search eakonews στο google και σταμάτα να είσαι τόσο φλύαρος..... Μήπως λέω, μήπως, ο συνδυασμός σας χάλασε τα σχέδια για αυτοδυναμία φέτος?Μήπως?
    Γιατί απ'ότι μαθαίνω σα βρεγμένες κότες ήσασταν στην καταμέτρηση πτυχίου που βλέπατε ότι δε βγαίνει η 6η έδρα. Προσέξτε που θα πάει το τρένο,γιατί θα εκτροχιαστεί.
    Και μήπως είσαι στο 2ο έτος?Μήπως?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φυσικά και έκανα search στο google την λέξη eakonews... αλλά δεν μου βγάζει τα αποτελέσματα που δείχνει ο dentnews στην ιστοσελίδα του. Αλήθεια, γιατί τον υπερασπίζεσαι τόσο; Σου έταξε μήπως κάτι και προσπαθείς να κάνεις το παν για να το κερδίσεις; Ή απλώς είναι η ευγνωμοσύνη που νιώθεις από τα έτοιμα κείμενα που σου δίνει για να δημοσιεύσεις; Όπως και να έχει, που δεν με πολυενδιαφέρει κιόλας, παρά μόνο τους λιγοστούς αναγνώστες σου, έχω να σου πω πως φέτος αποφάσισαν 216. Του χρόνου πολλοί περισσότεροι... Τα λέγαμε!

    ps:μήπως τώρα προσπαθείς εσύ να μάθεις ποιός είμαι; ή έχει την απατηλή ιδέα πως ξέρεις; χα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. http://dapndfk4dents.forumotion.com/forum-f52/topic-t190.htm Αυτό τι είναι φίλε που φοράς μπλε παρωπίδες? Δε χρειάζεται ο dentnews την υπεράσπισή μου.....Ούτε εγώ τα άρθρα του.Έτσι ή αλλιώς, σας τα χώνει.
    Και πέρσι 216 ήταν, και φέτος το ίδιο.Του χρόνου που επιτέλους θα πάρουν πτυχίο και μερικοί ΔΑΠίτες να σε δω......Η πόρωση κάνει κακό.....Τον υπεύθυνό σου στο facebook τον παπάριασες από το πολύ γλύψιμο....

    Το ποιος είσαι δεν είναι και δύσκολο να το καταλάβει κανείς ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. -Αυτό που δείχνεις δεν είναι απόδειξη είναι ένδειξη. Θα έκανες σίγουρα νεοελληνική γλώσσα στο σχολείο σου για να ξέρεις να διαχωρίσεις αυτές τις 2 λέξεις. Αν δηλαδή, βάλω μια αφίσα αύριο στην σχολή με μία φράση που γράφεις εσύ εδώ μέσα αυτό αυτόματα την κάνει δικιά σου αφίσα; Συνειδητοποιείς λίγο τι λες;

    -Τώρα το ποιος υποστηρίζει ποιον και ποιος γράφει για ποιον επίσης όλοι έχουν τις βασικές γνώσεις για να το καταλάβουν. Εκτός βέβαια αν όλος τυχαίως είχατε με τον dentnews τον ίδιο φιλόλογο στο λύκειο και σας έμαθε να μιλάτε με τον ίδιο τρόπο.

    -Επίσης, παρατήρησα, όπως και οι λίγοι που θα διαβάσουν αυτά, ότι δεν σχολίασες την φράση εακοσυνδυασμός. Συνειδητά την παραδέχεσαι λοιπόν.

    -Πωπω ρε γμτ με βρήκες. μπράβο σου... Είσαι πολύ μακριά αγόρι μου. Ούτε που έχω ιδέα για πιο πράγμα μιλάς. Πάντως ότι και να είναι αυτό που αφορά και τον Τόλη δεν αφορά εμένα. Οπότε ψάξε αλλού. Ξεκόλλα. Κοιτάς πολύ μακριά. Τι αποκλείει το να είμαι πρωτοετής και εγώ; οεο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Απλά δεν έχει νόημα να σχολιάσω τη φράση εακοσυνδυασμός.....Αφού πάλι τα ίδια θα πεις. Δεν πρόκειται να δεχτείς το διαφορετικό, γιατί έχεις κολλημένο μυαλό,ΑΠΛΑ.
    Αν είχε τον ίδιο κωδικό σε forum ΔΑΠ και dentnews, πόσο δύσκολο είναι το hacking? Ξέρεις άραγε?
    Τον Τόλη δεν τον αφορούν τα λεγόμενά μου....Άντε τώρα στο facebook να μιλήσεις για την 5η έδρα της ΔΑΠ. Σε φωνάζουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και οι πρωτοετείς σας φέτος, είναι τόσο πρόβατα που δεν μπορούν να αρθρώσουν φράση σχετική με συνδικαλιστικά ζητήματα μόνοι τους. Αν τους τα στέλνει κανένας μεγαλύτερος, ίσως να τα μάθουν απ'έξω και να πουν το 1/6.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αφού φαίνεται να ξέρεις τα περί hacking αρκετά καλά, για εξήγησέ μας και εμάς για να καταλάβουμε. Τώρα αν αυτός χρησιμοποιεί τον ίδιο κωδικό σε κάθε site που γράφεται και έχει και τον ίδιο στην διαχείρηση της ιστοσελίδας του, στα e-mail του και ποιος ξέρει που αλλού, ε τότε δεν φταίει κανένας παρά μόνο ο ΙΔΙΟΣ!
    Τα πρωτοετά του εακοσυνδυασμού τουλάχιστον φαίνεται να έχουν υψηλότατο επίπεδο πολιτικού λόγου. Βγάλτε πρώτα κανένα κείμενο και μετά τα ξαναλέμε... Ή μήπως θα βάλεις τον dentnews να στο γράψει; Ή την μοναδικό ψηφοφόρο από το 2ο έτος;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Όταν εμπιστεύεσαι έναν κωδικό σε ένα site, τότε περιμένεις να τον διαχειριστούν σωστά και να τον προφυλάξουν. Κατάλαβες?Ή δεν μπορείς?

    Σε μένα αναφέρεσαι? Που κολλάνε οι συμφοιτητές μας του 1ου έτους? Έχεις πάρει λίγο φόρα και θα χτυπήσεις σε κανέναν τοίχο.....

    Τα λέμε megas ή thapa2 ή κι εγώ δεν ξέρω πως αλλιώς σε λένε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τώρα είδα τα σχόλια σε αυτό το άρθρο. Sorry κιόλας αλλά το foititisdent δεν είναι από τις αγαπημένες μου σελίδες.

    Θα απαντήσω σε ότι με αφορά:
    Megas έχεις καμιά απόδειξη για το εακοσυνδυασμός? Εγώ έχω για το αντίθετο(η ΕΑΚΟ πήρε ψήφους στο 1ο έτος. Αν δεν ήταν διαφορετικά πράγματα, δε θα έπαιρνε.).
    Αυτά που λέτε περί λόγου των 1ετών είναι απλά βλακείες. Και από τους 2 σας. Πώς κρίνετε άτομα που δε γνωρίζετε?
    Η ανακοίνωση γράφτηκε από εμάς. ΑΝ τώρα σου φαίνεται τόσο καλή, ώστε να είναι γραφή μεγαλυτέρου, μας κολακεύεις. Το στείλαμε στο dentnews και foititisdent για να το δουν οι συμφοιτητές μας ευκολότερα.
    Ξέρεις ποιος ψήφισε από το 2ο έτος?Ξέρεις και από το 4ο ή 5ο έτος? Γιατί η ψήφος είναι μυστική...
    Τα συγχαρητήρια μου τα είπα στον Τόλη, όποτε δε θα επαναληφθώ. Άφησε τη λάσπη και απόλαυσε τη νίκη σου. Φτάνει πια τόση λάσπη.
    Για οτιδήποτε άλλο, βρες με στη σχολή. Το internet δεν είναι χώρος ξεκατινιάσματος

    ΑπάντησηΔιαγραφή