6/9/09

Κεντρικές Εκλογές Γραμματείας ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και.....άλλα

Καλησπέρα και πάλι από τη βροχερή Θεσσαλονίκη! Το φθινόπωρο μας ήρθε για τα καλά πλέον....
Μετά από την επίσκεψη Καραμανλή και για φέτος, με αφορμή τα εγκαίνια της ΔΕΘ (και τελευταία του για μερικά χρόνια τουλάχιστον, μια και το κλίμα είναι μη αναστρέψιμο), μπαίνουμε από αύριο επισήμως σε προεκλογική περίοδο!

Φυσικά, μια και στον αέρα υπάρχει άφθονο άρωμα εκλογών, πιστεύω πως είναι η κατάλληλη στιγμή να αναφερθώ στις περιβόητες εκλογές της Κεντρικής Γραμματείας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ που διεξήχθησαν (?) μέσα στο κατακαλόκαιρο.

Σημαντική βοήθεια σε αυτήν την ανάρτηση παίζουν οι δημοσιεύσεις αναγνωστών (και ΔΑΠιτών συνάμα) που είχαν γίνει εκείνη την περίοδο στο www.troktiko.blogspot.com.

Ας ρίξουμε λοιπόν μια ματιά στα γεγονότα, για τα οποία πολλοί είχαν Μαύρα MESANYXTA, καθώς οι διακοπές προείχαν εκείνη τη στιγμή!

Πρώτα από όλα ένα βίντεο:


Αυτές είναι οι αναρτήσεις:


Έγιναν οι εκλογές στη ΔΑΠ!!!

Νούμερο 1:
Τελικά έγιναν οι γραμματειακές «εκλογές» στη ΔΑΠ. Μετά από μεγάλο κυνηγητό και μάχες πραγματοποιήθηκαν σήμερα το απόγευμα οι γραμματειακές «εκλογές» στη ΔΑΠ. Για το φόβο των Ιουδαίων της, αντίπαλης πλευράς, η πλευρά του Παπανικολάου – Βολουδάκη ( σημείωση Foititisdent: Ο κ. Παπανικολάου είναι ο νυν ευρωβουλευτής και πρόεδρος της πρωτοπόρας ΟΝΝΕΔ) έστησε κάλπες άκουσον άκουσον στο Τιτάνια και πραγματοποίησε μόνη της τις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη του συμβούλιου της ΔΑΠ. Με συνοπτικές διαδικασίες παραμερίζοντας την αντίπαλη πλευρά εν κρυπτώ έγιναν οι εκλογές παίρνοντας η πλευρά της κεντρικής διοίκησης 113 εκλέκτορες σε σύνολο 201 με τη μόνη διαφορά ότι οι υπόλοιποι δεν προσκαλέστηκαν δηλαδή εκλήθησαν να ψηφίσουν μόνο η μια πλευρά (αλήθεια στη Νέα Δημοκρατία πως την εννοούν τη δημοκρατία). Αρχικά τις διοργάνωναν σε μια αίθουσα στο Τιτάνια αλλά μετά από λίγο το έμαθε η αντίπαλη πλευρά και κατέφθασε στο ξενοδοχείο. Μην μπορώντας η κεντρική διοίκηση να τους αντιμετωπίσει πήρε την κάλπη και έφυγε πηγαίνοντας στο Γεωπονικό σε μια αίθουσα για να κάνει ανενόχλητη το εκλογικό πραξικόπημα της. Όπου και πάλι η κόντρα τους κατάλαβε και τους πολιόρκησε απ έξω.


Νούμερο 2:
"Το Θέατρο του παραλόγου στην ΟΝΝΕΔ συνεχίζεται δίχως τέλος. Κάθε μέρα βγαίνουν στο προσκήνιο και καινούργιες "βρωμιές" της Κεντρικής Διοίκησης της Οργάνωσης και στενού περιβάλλοντος του Προέδρου της. Βέβαια πως να παραδειγματιστούν...
(......)
Εκεί κατάντησε την ΟΝΝΕΔ ο Παπανικολάου. Και τώρα το τέκνο της, η ΔΑΠ αντιμετωπίζει μετά από 35 χρόνια τον χειρότερο εφιάλτη της που δεν είναι άλλος από τη 2η θέση στις επόμενες Φοιτητικές και Σπουδαστικές Εκλογές. Ο Παπ είναι αλήθεια πως πια ξεπέρασε τα όρια της πολιτικής και του παιχνιδιού που αυτό συνεπάγεται. Το Σάββατο στις εκλογές που έκαναν οι "δικοί" του ΜΟΝΟΙ τους έκανε το τραγικό λάθος να φέρει και μια 5άδα τουλάχιστον φουσκωτούς. Πληρωμένους Φουσκωτούς για να διαφυλάξει το 13-0 και τη κάλπη!!!
Ο Παπανικολάου είτε καλώς είτε κακώς για να εξασφαλίσει τα 18 ζεστά χιλιάρικα στο Ευρωκοινοβούλιο πάτησε στα ποσοστά και τις κάλπες αυτών που κατονομάζει "τυχοδιώκτες", που κάθε χρόνο με τη μαγκιά τους και τον ιδρώτα τους φέρνουν τις αυτοδυναμίες, που φασιστικά αποκλείει από τις εσωκομματικές διαδικασίες!! "

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Νούμερο 3:
"Σε σχέση με τον θόρυβο που έχει προκληθεί, γύρω από τις εσωτερικές διεργασίες που λαμβάνουν χώρα το τελευταίο καιρό στη ΔΑΠ – ΝΔΦΚ Α.Ε.Ι. αξίζει να σημειωθεί ότι με απόφαση του Προέδρου και Ευρωβουλευτή πλέον...
κ. Παπανικολάου εκτός διοίκησης και οργάνων τίθενται τα εξής Πανεπιστήμια 1)ΤΕΦΑΑ, 2)Πανεπιστήμιο Πειραιά ,3)Πάντειο Πανεπιστήμιο ,4)Οικονομικό ,5)Φυσικό 6) Χημικό 7) Γεωλογικό 8) Μ.Ι.Θ.Ε. 9)Φαρμακευτική 10)Ε.Μ.Μ.Ε. και βεβαίως 11) Η πραγματική παράταξη της ΑΣΣΟΕ.
Στα ΤΕΦΑΑ η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ παίρνει 1.340 ψήφους, στο Πάντειο 2.217ψήφους,στο ΠΑ.ΠΕΙ. 2.234,στο Οικονομικό 823, στο Φυσικό 176,στο Χημικό 186, στο Γεωλογικό 224, στο ΜΙΘΕ 110, στη Φαρμακευτική 127, στα ΜΜΕ 142 και στην ΑΣΣΟΕ που πέταξε έξω όλη την οργάνωση η ΔΑΠ παίρνει 1883 ψήφους. Η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ σε όλη την Αθήνα παίρνει 14.258 ψήφους.
Μια απλή μαθηματική πράξη δείχνει ότι ο Γιώργος Παπανικολάου για να «ελέγξει» την οργάνωση πετάει εκτός πάνω από τα δύο τρίτα της Παράταξης. Οι ψήφοι των σχολών αυτών αθροίζονται σε 9.461 επί συνόλου 14.000 που παίρνει η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ σε όλη την Αθήνα. Αλλά αυτόν δεν τον νοιάζει και πολύ έτσι και αλλιώς βολεύτηκε με το ευρωβουλευτιλίκι και τα 18 χιλιαρικάκια τον μήνα.
Υ.Γ. Τα παραπάνω αποτελέσματα είναι αναρτημένα στα site όλων των φοιτητικών παρατάξεων."

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ




Και φυσικά, ΔΑΠίτες που έχουν το θάρρος της γνώμης και τους αξίζουν συγχαρητήρια:

"Άνθρωποι νέοι, φρέσκα μυαλά που καταπιέζονται από έναν αλόγιστο παραλογισμό της κομματικής φενάκης και του μανιώδους καρεκλοκενταυρισμού. Ο βιασμός της λογικής μάς έγινε συνήθεια, άνθρωποι αμφιβόλου αξίας και περιορισμένης ικανότητας μας φορτώθηκαν στην πλάτη, αφού πρώτα καπηλεύθηκαν τα προνόμια που τους χάρισε...
η θέση τους. Οι παραπάνω γραμμές απλά απεικονίζουν στο ελάχιστο τα συναισθήματα του μεγάλου κομματιού της νεολαίας της Νέας Δημοκρατίας σήμερα.

Η κατάσταση στην ΟΝΝΕΔ και τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ γνωστή μέρες τώρα. Η κεντρική διοίκηση, πιστή στη νοοτροπία της, αρνείται πεισματικά να δώσει στη δημοσιότητα τον αλγόριθμο από τον οποίο προκύπτουν οι εκλέκτορες που αναδεικνύουν την ετήσια Κεντρική Γραμματεία ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Αθήνας. Που αποσκοπεί; Μα φυσικά σκοπός της είναι, περιγελώντας χιλιάδες ΔΑΠίτες, να διατηρήσει τα ηνία της ΔΑΠ. Εύλογα κάποιος δύσπιστος θα σκεφτεί ότι σκοπός και της μεγάλης μερίδας της νεολαίας που διαμαρτύρεται έντονα αυτές τις μέρες είναι η κατάληψη της εξουσίας της πολιτικής νεολαίας. Ε λοιπόν δεν είναι έτσι. Έχουμε αποδείξει την τελευταία δεκαετία ότι το τελευταίο που μας ενδιαφέρει είναι οι θέσεις τους. Είμαστε οργανώσεις που χρόνια τώρα αντιστεκόμαστε σθεναρά στις άθλιες μεθοδεύσεις αλλοίωσης εσωκομματικών διαδικασιών σε πολλές σχολές και που βέβαια ως μόνο αποτέλεσμα (και στόχο;) έχουν τη συρρίκνωση των ποσοστών της ΔΑΠ στις εν λόγω σχολές. Είμαστε οργανώσεις που χρόνια τώρα κρατάμε ψηλά το πανελλήνιο ποσοστό της ΔΑΠ και αποτελούμε φυτώρια ικανών και καθαρών ανθρώπων για το κόμμα.

Είμαστε άνθρωποι που έχουμε γαλουχηθεί πολιτικά με τις αρχές και τις αξίες που διακύρηξε ο ιδρυτής του κόμματός μας Κωνσταντίνος Καραμανλής και που συνεχίζει με σκληρές προσπάθειες ο Πρόεδρός μας και Πρωθυπουργός Κωστας Καραμανλής. Είμαστε τέλος, όπως άλλωστε κάθε νέος άνθρωπος, αυτοί που τα επόμενα χρόνια θα οικοδομήσουν την κοινωνία του αύριο, μια κοινωνία βασισμένη σε αξιοκρατικές, δημοκρατικές και έντιμες διαδικασίες. Απαιτούμε λοιπόν, αυτές οι διαδικασίες να ακολουθούνται πιστά, πρώτα και πριν απ' όλα, στο χώρο μας. Και θα κάνουμε τα πάντα για αυτό, όσο κι αν κοστίσει. Άλλωστε ξέρουμε ότι άνθρωποι μπορεί να “κόβονται”, οι ιδέες τους όμως παραμένουν.


ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΦΜΣ"





Λοιπόν, όποιος είχε το κουράγιο να διαβάσει τα παραπάνω, πιστεύω πως κατανόησε πόσο βρώμικες είναι οι διαδικασίες μέσα στα κόμματα και στις νεολαίες τους. Οι νέοι που αποφασίζουν να ασχοληθούν με αυτές, δυστυχώς, μαθαίνουν από μικρή ηλικία να διαπλέκονται (οι εξαιρέσεις ελάχιστες) και τα επακόλουθα αυτής της διαπλοκής είναι ορατά στην κοινωνία και στο υπάρχον πολιτικό σύστημα που συγκλονίζεται από φαινόμενα παθογένειας. Άλλωστε, όλοι κάπως έτσι ξεκίνησαν ή έτσι έγιναν στη συνέχεια δυστυχώς....
Μετά από όλα αυτά, ποιος πιστεύει πως ΑΝ, το τονίζω ΑΝ, γίνουν εκλογές στη ΔΑΠ της σχολής μας θα υπάρξει ψηφοφορία? Απευθείας διορισμός θα είναι, όπως γίνεται παντού...Αν κάποιος έχει αποδείξεις για το αντίθετο, καλό θα είναι να τις παρουσιάσει!
Τέλος, τo Mega παρουσιάζοντας το συγκεκριμένο θέμα, είχε αναφέρει πως η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Θεσσαλονίκης διαμαρτυρήθηκε έντονα για τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν κάνοντας λόγο, μάλιστα, και για 8.500 υπογραφές διαμαρτυρίας!!!!! Μα καλά, υπέγραψαν και τα τούβλα μέσα στον Ιούλιο, ενώ πολλοί είχαν φύγει μετά την εξεταστική προς τις πόλεις τους και το Ποσείδι???
Ας είμαστε και λίγο σοβαροί! Εκτός αν οι 8.500 υπογραφές ισοδυναμούν με τις ψήφους που πήρε η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ σε όλη τη Θεσσαλονίκη στις τελευταίες εκλογές! Οπότε ήταν εν αγνοία των ψηφοφόρων!


ΥΓ1: Μαθαίνω από διάφορους αυλοκόλακες που μου μιλάνε στο chat του facebook και μου στέλνουν mails στο foititisdent@gmail.com, ότι ορισμένοι από τη σχολή δυσφόρησαν για το quiz μου. Μετά λύπης, δηλώνω πως δεν αναφερόμουν σε αυτούς! Ακόμα κανείς δεν το έχει βρει!

ΥΓ2: Υπομονή σύντροφοι ΠΑΣΠίτες, ΔΑΠίτες, ΚΝίτες....Σας συμπονώ που δε σας σκέφτονται όταν προκηρύσσουν εκλογές μες στην εξεταστική,όπως πριν 2 χρόνια....).

ΥΓ3: Χθες μαζεύτηκε στη ΔΕΘ το πρωί και στο Βελλίδειο το απόγευμα η ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης, το επόμενο Σαββατοκύριακο θα μαζευτεί η Νεολαία ΠΑΣΟΚ, μέσα στην εβδομάδα η ΚΝΕ. Τουλάχιστον, όλοι αυτοί κανένα εισιτήριο κόβουν να έχει έσοδα και η άμοιρη έκθεση?

ΥΓ4: Οι μεν Νεοδημοκράτες θα μεταναστεύσουν αν κυβερνήσει ο Παπανδρέου, οι δε Πασόκοι αν ξανακυβερνήσει ο Καραμανλής. Νομίζω πως για τους υπόλοιπους η λύση είναι μία και ανέξοδη: Το χαρακίρι!!!!

Δεν ξέρω αν θα 'θελα να μείνω ή να φύγω......

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου