18/6/09

Καταμετρήσεις, εκλογές και ανήκουστα πράγματα

Καλησπέρα!
Γράφτηκαν ήδη πολλά. Τα γεγονότα είναι επίσης πολλά. Ενώ ακόμα δεν έχουν κρυώσει λοιπόν, ας δούμε τα σημαντικά:

Ο κ. Αντωνιάδης επανεξελέγη στη θέση του πανηγυρικά και έχοντας την αποδοχή των 7 στους 10 συμφοιτητών μας. Είναι η επιβράβευση των προσωπικών του κόπων, αλλά και απόδειξη ότι όσοι και να περάσουν στις εξετάσεις Περιοδοντολογίας, κάποιες κακές εντυπώσεις είναι σχεδόν αδύνατο να μεταβληθούν.

Το ότι ήρθαν 350 περίπου φοιτητές(μαζί με τους μεταπτυχιακούς) να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, δείχνει ότι η μη ενημέρωσή τους και η αδιαφορία είναι παράγοντες που δύσκολα ξεπερνιούνται.....Και το ίδιο θα συνέβαινε στις φοιτητικές εκλογές, αν δεν είχαμε το θεάρεστο φαινόμενο των τηλεφώνων και του πρηξίματος από τους παραταξιακούς....Σήμερα ήταν ελάχιστα πιο διακριτικοί τουλάχιστον....

Νομίζω πως το σημαντικότερο από αυτά που έγιναν σήμερα είναι η άρνηση του αντιπρύτανη και η συγκατάθεση της προεδρείας(σιωπηλή ή μη, λίγη σημασία έχει) να γίνει μια ανοιχτή καταμέτρηση προς όλους τους συμφοιτητές μας και τα μέλη ΔΕΠ της σχολής μας. Γιατί χρυσή και αγία η κινητή τηλεφωνία στις μέρες μας, αλλά από πότε διασφαλίζεται μια διαδικασία, επειδή τα αποτελέσματά της μεταδίδονται και διασπείρονται τηλεφωνικά? Δε θα ήταν το πλέον δημοκρατικό να είναι μια διαδικασία προσιτή σε οποιονδήποτε θέλει να την παρακολουθήσει? Το επιχείρημα ότι μπορεί μέλη ακραίων ιδεολογιών να επισκέπτονταν τη σχολή μας και να τερμάτιζαν άδοξα τη διαδικασία κλέβοντας τις κάλπες, νομίζω πως είναι αστείο και ανόητο. Αυτό δεν έγινε σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Γιατί δεν είναι τέτοια η σχολή μας. Γιατί όσο και αν θέλουν να γαβγίζουν όλοι(ΔΑΠ και ΠΑΣΠ), ΕΑΑΚ, στη σχολή μας δεν υπάρχουν. Αντίθετα, το Πολυτεχνείο το τιμήσαν με την παρουσία τους, με αποτέλεσμα να στερήσουν το δικαίωμα των συμφοιτητών τους στην επιλογή προέδρου(δεν αποτελεί φασισμό αυτό?).

Προσωπικά, αποδοκιμάζω τη διαδικασία. Θεωρώ κοροϊδία εκ μέρους του νομοθέτη να βάζει τις εκλογές εντός της εξεταστικής.....Έχοντας εξετάσεις αύριο, προτιμώ να περάσω ένα δύσκολο μάθημα, παρά να ενδιαφερθώ για τις προεδρικές εκλογές....
Τέτοια γεγονότα, όπως της κλειστής πόρτας με τον πορτιέρη απ'έξω, δεν μπορούν να αναδειχθούν και να τα ακούσουν όλοι. Ούτε να τονιστεί η σημασία τους όταν έχουμε το άγχος των μαθημάτων.....Δυστυχώς όμως και να τα ακούσουν όλοι, θα τα ξεχάσουν πολύ γρήγορα.... Είναι λυπηρό να συμβαίνουν τέτοια φαινόμενα σε μια δημοκρατική και ήρεμη σχολή. Δείχνουν το δρόμο στον οποίο βαδίζουμε....
Κρίμα....


ΥΓ1: Αληθεύει ότι στη συγκέντρωση το πρωί ήταν ελάχιστοι φοιτητές και εν κρυπτώ αποφασίστηκε ο τρόπος καταμέτρησης?
ΥΓ2: Οι ΔΑΠίτες γιατί συμπεριφέρονταν λες και πρόκειται για φοιτητικές εκλογές? Τόσο μεγαλή σημασία έχει ποιος θα έβγαινε? Τόσο έχει για τους ίδιους.....;)

Για περισσότερα νοήματα και σκέψεις στο foititisdent@gmail.com!
Καλά διαβάσματα σε όλους μας!

Και παλέψτε την!

4 σχόλια:

  1. όταν λες <...Έχοντας εξετάσεις αύριο, προτιμώ να περάσω ένα δύσκολο μάθημα, παρά να ενδιαφερθώ για τις προεδρικές εκλογές...> τότε καλύτερα να μην μιλάς για την αδιαφορία των φοιτητών. Αυτά σκέφτονται οι φοιτητές και αδιαφορούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν καταλαβαίνω τι μου λες. Εγώ είπα πως σκέφτονται όλοι και το βρίσκω λογικό. Γιατί όπως βλέπεις, γράφω ότι είναι εντός της εξεταστικής. Δε θα μπορούσαν όταν γινόταν ο νόμος-πλαίσιο, να θέσουν τη διαδικασία εκτός εξεταστικής, ώστε ΌΛΟΙ να ενδιαφερθούν και να μην αδιαφορήσουν εξαιτίας μαθημάτων?

    Επίσης, πόσοι νοιάστηκαν να ενημερωθούν τις 2 τελευταίες εβδομάδες? Ελάχιστοι? Γιατί προτίμησαν το διάβασμα.
    Πόσοι ήρθαν και ψήφισαν γιατί έτσι τους είπαν να κάνουν?Πολλοί?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. όπως το λες.
    Λογική!!!!!!!!!!!!!!!
    ο καθένας βάζει τις προτεραιότητες του. μας ενδιαφέρει πρώτα ο ποπός μας και μετά τα κοινα.

    χρησιμοποιείς λάθος τη λέξη αδιαφορία. όποιος ενδιαφέρεται να ψηφίσει γιατί πιστευεί οτι ειναι υποχρεομένος να παρει θέση έρχεται. απο την άλλη όποιος έρθει δεν σημαίνει οτι δεν ειναι αδιάφορος. όσοι ηρθαν και ψηφισαν δεν σημαίνει οτι ενδιαφέρονται. οσοι δεχτηκαν τηλάφωνα και ήρθαν ενδιαφέρονται?
    ο νόμος θα έπρεπε να μην προβλέπει εκλογέσ εντόσ εξεταστική για να διευκολύνει απλά και μόνο τους φοιτητες. οχι για να ενδιαφερθουν οι φοιτητες. αυτα τα δυο, η αδιαφορια και η διευκόλυνση, ειναι δυο διαφορετικά πράγματα. τώρα θυμήθηκα τις ευροεκλογές και την αποχή που οφειλόταν κατα ένα μέρος στο τριήμερο του αγίου πνευματος και στο μπανάκι. μήπως με την ιδια λογική να ζητησουμε ωσ ευρωπαίοι πολίτες να μην γίνονται ευροεκλογές τον ιούνιο γαι να ενδιαφερθούν οι ψηφοφόροι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Νομίζω πως η απάντησή σου είναι αυτό το κείμενο:
    http://www.dentnews.net/?p=5788

    Επίσης, απορώ τι δεν καταλαβαίνεις. Πώς είναι δυνατόν όταν δίνεις μαθήματα(και μάλιστα δύσκολα) να ασχοληθείς με το ποιοι είναι υποψήφιοι,τι έχουν κάνει και γιατί πρέπει να έρθεις να ψηφίσεις τον καθένα?
    Απλούστατα θα αδιαφορήσεις.
    Και εννοείται πως όσοι ψήφισαν στα τυφλά είναι σε χειρότερη μοίρα από όσους απείχαν.

    Όσο για τον ποπό μας πρώτα και μετά τα κοινά, συμφωνώ απολύτως....Γι'αυτό, στις συνελεύσεις έρχονται με το ζόρι 120 και στις εκλογές 500(και αν)

    ΑπάντησηΔιαγραφή